Rygge kirkes barnekor og ungdomskor fyller 60 år

Line Solvik 01.05.2015

Vi feirer med jubileumskonsert i Rygge kirke
Kristi himmelfartsdag 14. mai 2015 kl. 18.00

Medvirkende:
Rygge kirkes barnekor og ungdomskor,
Rygge kirkekor, solister, Terje Norum m/band
dirigent Inger Johanne Orefellen

Bill: kr. 100,-
Familiebillett kr. 200,-

Servering av bursdagskake, saft og kaffe etter konserten

Rygge kirkes ungdomskor.                         Foto: Trygve Lydersen

60 år med barnekor/ungdomskor i Rygge kirke!

I 2015 er det 60 år siden det ble startet barnekor i Rygge kirke. Dette er jo en stor begivenhet som må feires!

Det er fantastisk å tenke på at det har vært mulig å drive barnekor sammenhengende i så lang tid! Det er veldig mange som har hatt verdifulle år med sang i den gamle kirken vår. Kanskje så mange som 1500 barn og unge har vært medlemmer i disse 60 årene!

Koret har hatt tre dirigenter: Marit Orefellen som startet koret i 1955 Guttorm Ihlebæk (tidligere domorganist i Fredrikstad), og nåværende dirigent Inger Johanne Orefellen som har hatt koret siden 1989.

Rygge kirkes barnekor var også opphavet til det som skulle bli Rygge Pikekor og senere Rygge Vocalis. Dette koret var vant flere priser i korkonkurranser både i Norge og i flere andre land!

Det er blitt sang ved utallige gudstjenester i denne tiden og vi har også gledet oss over mange fine konserter de siste årene.

Koret har variert i størrelse fra over 70 til under ti. I dag teller vi 25 medlemmer som øver i to selvstendige grupper, barnekoret og ungdomskoret. Det har også i perioder vært både gutter og jenter med, i dag er det bare jenter.

Koret har også hatt mange dyktige støttespillere opp igjennom årene. Som medhjelpere på korøvelsene,  ved sosiale arrangement og på  turene. De siste årene har medlemmer av ungdomskoret vært kormedhjelpere i barnekoret….

Koret har også store deler av tiden hatt et styre av foresatte. Styret har lagt til rette for sosiale tiltak og utallige turer!!

Rygge kirkes barnekor og ungdomskor er et åpent tilbud til alle som har lyst til å synge og ha et fint felleskap i kirkerommet.

En mulighet til å bli glad i kirken sin og bli kjent med mange forskjellige sanger, både kirkemusikk og populærmusikk.

Vi er glade for å være med å markere 60-årsjubileet
og ønsker alle en god konsertopplevelse!