Dåp i Rygge prestegjeld

Hos oss kan du bestille dåp i Rygge, Ekholt eller Larkollen kirker.

Dåpen foregår i en gudstjeneste søndag formiddag kl. 11.00. Ta kontakt med kirkekontoret for å få greie på hvilke søndager det er dåp i de forskjellige kirkene.

Når vi har blitt enige om dato, trenger vi en del opplysninger om barnet, foreldre og faddere.

Opplysninger om barnet:

Fornavn

Mellomnavn

Slektsnavn

Fødested

Adresse og postnr/sted

Fødselsattest: Dere har fått/vil få et navnevalgskjema fra Folkeregisteret. Dette må dere fylle ut med barnets navn og returnere til Folkeregisteret. Dette må skje i god tid før dåpen. Etter en tid, vil dere få en fødselsattest tilbake fra Folkeregisteret. Denne må dere sende en kopi av til oss, slik at vi ser at navnevalget er i orden før dåpen finner sted.

Opplysninger om mor:

Evt. mail-adresse

Opplysninger om far:

Evt. mail-adresse

Opplysninger om faddere:

Fullt navn

Vi vil også gjerne ha navn på faddere i så god tid som mulig, og helst før dåpssamtalen.

Vi gjør nemlig klar en hilsen til fadderne hvor vi skriver inn navnene. Fadderhilsner deles ut på dåpssamtalen.

Ved dåpen skal barnet ha minst to faddere og helst ikke flere enn seks.

Fadderne må ha fylt 15 år og være medlem av Den norske kirke.

Alle opplysningene ovenfor kan vi få på telefon eller mail. Fødselsattesten kan godt scannes inn og sendes på mail den også hvis det er ønskelig. Hvis ikke kan attesten sendes hit til kontoret med vanlig post, eller leveres.

Dåpssamtale

Som foreldre til dåpsbarnet inviteres dere til en dåpssamtale. Til samtalen kommer presten som skal ha gudstjenesten og døpe barnet, og dere dåpsfamiliene. Samtalen er vanligvis på tirsdag, samme uke som dåpen finner sted, og foregår i den kirken dåpen skal være. Samtalen starter kl. 14.30 og varer en times tid.

Det blir en orientering om innholdet i dåpen og en del praktiske opplysninger.

På samtalen vil dere motta en folder til fadderne og en liten hilsen til dåpsbarnet fra menigheten.

Dåpsattest

Mottas i kirken i forbindelse med dåpen.

Ta gjerne kontakt med kirkekontoret dersom du lurer på noe av det ovennevnte, eller du har andre spørsmål. Vi treffes tirsdag-fredag kl. 09.00-14.00 (mandag stengt) på telefon: 69264481 eller mail: rygge.kirkekontor@rygge.kommune.no.

Konfirmantdåp

Se under tema om konfirmasjon

For nærmere informasjon av generell og prinsippiell art henviser vi til emnet på htt p://www.kirken.no/